Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, priredio je prijem za kadetsku ekipu Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor, koja je osvojila šampionsku titulu Omladinske lige BiH za ovu uzrasnu kategoriju trijumfom na završnom turniru pobjednika grupa u Mostaru.

Dobrodošlicu nadama „rudara sa Sane“ poželjela je i Monja Kasalović, načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave

-Sjajna generacija je ove sezone pokazala izvanredan rezultat. Rijetkost je u fudbalu podatak da je ekipa imala gol-razliku 108:2, što je i dokaz njene stabilnosti. Svi moramo da se potrudimo da razvijamo ove igrače, da se dokažu i u Prijedoru. Uz čestitke igračima, trenerima i Upravi Rudar-Prijedora, poželio bih mladićima da dostignu na ličnom planu uspjehe svjetskih razmjera – naglasio je gradonačelnik Milenko Đaković.

Gradonačelniku se zahvalio i trener Srđan Marjanović tvorac ove generacije.

-Drago mi je što nam je priređen prijem, uz gostoprimstvo, zadovoljstvo na onom što smo postigli i ukazanoj časti. Završili smo sezonu bez poraza, pohvalio bih svoje igrače, koji su najzaslužiniji za ovaj uspjeh. Ujedno, želja nam je da mlađim selekcijama omogućimo bolje uslove za rad, a za to bi bio neophodan jedan teren sa umjetnom travom, jer samo mi znamo na koji smo način trenirajući stigli do ovog dometa – rekao je Marjanović.

U prisustvu Zdravka Ostojića, samostalnog stručnog saradnika za sport, u Velikoj sali, skromni šampioni su se predstavili poimenično, a po završetku ovog skupa, za uspomenu načinjen je i zajednički snimak ispred zgrade Gradske uprave.

– Zahvalio bih se gradonačelniku i načelnici na prijemu. Svakako i svojim saigračima iz generacije na osvojenom prvom mjestu. Titula je stigla kao plod vrijednog rada i kolektivnog duha tima. Trudićemo se da opravdamo povjerenje sportke javnosti Grada Prijedora i dalje ga dostojno reprezentujemo, a nadamo se da ćemo i u narednoj sezoni biti najbolji – istakao je kapiten kadetskog sastava Rudar-Prijedora Mile Kovačević.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com